google-site-verification:
SGK'dan cihaz alabilmemiz için ne yapmalıyız?
SGK CPAP, BiPAP , Oksijen Konsantratörü , Mekanik Ventilatör veya aksesuarları temini için sizden Uyku Testi ,CPAP Titrasyon Testlerini veya İlgili branşın (Göğüs Hastalıkları vb.) heyet raporunu istemektedir.alacağınız cihaza göre düzenlenecek rapor veya istenen evraklar değişebilir. Her hasta için SUT(Sağlık Uygulama Tebliği) yayınlanan şartları sağlamaları durumunda cihaz temin edebilirler.
SGK ne gibi evraklar istiyor?
Uyku Testi ve CPAP Titrasyon Testi raporunuz, heyet raporu ve reçetesini istemektedir.
SGK'ndan cihaz temini için Devlet Hastanelerinde mi yatmam [ uyku testi ] zorunlu mudur ? ( Gün vermeleri uzun sürüyor )
Hayır , Devlet Hastanesi olması gerekmiyor, SGK anlaşmalı ve heyet raporu verebilen özel veya üniversite hastanesinin raporları da geçerlidir.
Cihazı eczanelerde olduğu gibi direk alabiliyor muyuz?
Cihaz temini için SGK ilk önce kuruma başvurmanızı istemektedir. Eczanelerdeki sistem medikal sektöründe geçerli değildir.
SGK'nda nereye gideceğiz ne yapacaklar?
SGK Merkez Müdürlüklerine bağlı İadeli Cihazlar Servisine gitmeniz gerekmektedir. İadeli Cihazlar Servisi, raporlarınızı ve evraklarını inceler belirtilen cihazı alıp alamayacağınızı onaylarlar. SGK stoklarında mevcut olan cihazları SGK herhangi bir ücret istemeksizin size verir ancak bakım veya aksesuarlarına karışmaz ( hortum , maske , filtre vb.)
SGK bize cihaz verirse, bu cihaz sıfır cihaz mıdır?
SGK yeni cihaz alımı yapmadığından size verilen cihaz daha önceden kullanılmış olacaktır. Stoklarında cihaz yoksa size dışarıdan temin edebilirsiniz denir ve "Kurum Stoklarında Yoktur" diye rapor veya reçetenin arkasını onaylar.
Dışarıdan cihazı nasıl temin edeceğim benden fatura veya herhangi bir belge istenmeyecek mi?
"Kurum Stoklarında Yoktur" onayını aldıktan sonra istediğiniz yerden bu cihazı temin edebilirsiniz. Fakat bu firmanın cihazları satmaya yetkili olduğu belirtir belge ve UBB(Ulusal Bilgi Bankası) kaydının olmasına dikkat ediniz.
Kurum cihaz için sizden;
-"Kurum Stoklarında Yoktur" onaylı raporunuzu ve reçetenizi
-Zimmet ve Taahütname ( alınan cihazın tedavi sonrası geri verileceğine dair )
-Garanti Belgesi
-Firma Yetki Belgesi
-Cihazın UBB kaydı
-Cihazın UBB etiketi
Zimmet ve Taahütname neden veriyoruz?
SGK size cihazı dışarıdan alabilmeniz onayını verdikten sonra cihazın belirli bir kısmını (Bunlar SUT(Sağlık Uygulama Tebliği) yayınlanır) karşılar ve bunun karşılığında cihazı size zimmetler ve gerektiği durumlarda cihazı geri iade etmekle yükümlü olursunuz. Açıklamak gerekirse SGK sizden cihazı belirlediği tutarlarda satın alır ve size kullanmak üzere zimmet eder. SGK ayrıca, cihazınızın kullanıp kullanılmadığını yıllık olarak kontrol edebilir.
Cihaza ödenen tutar nedir?
SGK kurumu SUT’a göre hareket eder ve orada belirtilen tutarlarda ödeme yapar. SGK ödeyeceği tutar alacağınız cihazın tutarına göre değil SUT'de belirtilen tutarda ödeme yapılır. Siz Cpap cihazınızı 900 TL ye almış olsanız bile kurum size Toplam 702 TL öder.
Cihazları fark ödeyerek satın alsam cihaz benim mi oluyor ?
Satın aldığınız cihaz için fark ödeseniz de SGK dan geri ödeme aldığınızda cihaz SGK nın oluyor ve tedavi süreci bitiminde cihazı SGK ya iade etmeniz gerekir.
Güncel SGK ödeme tutarları
CPAP : 702 TL - KDV %8 dahil
Otomatik CPAP: 1404 TL - KDV %8 dahil
BiPAP: 2214 TL - KDV %8 dahil
BiPAP ST: 5184 TL - KDV %8 dahil
Oksijen Konsantratörü : 900 TL - KDV %8 dahil
Mekanik Ventilatör : 9720 TL - KDV%8 dahil
Adaptif Basınç Destekli Servo Ventilasyon (Ventilatör) (ASV) Cihazı : 10.050 TL - KDV%8 dahil
SGK paramızı hemen ödüyor mu?
Hayır. SGK cihazın bedelini 20-45 gün arasında T.C. Kimlik Numaranıza T.C. Ziraat Bankasına yatırır. Ziraat bankasında önceden hesabınız olması gerekmez.Başkasının üzerinden bakılan kişilerde asıl SGK lı kişinin TC Kimlik numarasına yatırılır.
Daha Fazla Bilgi İçin Destek Hattımızı Arayın